7η Νοεμβρίου : Σχολική Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

7η Νοεμβρίου : Σχολική Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Με αφορμή την 7η Νοέμβριου  (ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ) στο σχολείο μας υλοποιούμε δράσεις

στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής  και του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων  (6η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ,ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ).

Προβάλλουμε διαθεματικά μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής,  στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ,  τις Αθλητικές Ολυμπιακές Αξίες ως μέσω προάσπισης για  την υγεία τον Εθελοντισμό  και την ποιότητα της ζωής συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά  προγράμματα:

«ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ»

 

«ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ»  

 

Το Αστέρι της Ευχής θα συνεχίσει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 23η συνεχόμενη χρονιά. Ένα ταξίδι με προορισμό κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό, ώστε να φωτίσουν μαζί την ευχή ενός παιδιού που νοσεί από μία πολύ σοβαρή ασθένεια.
Με μόλις €2, ο καθένας από εσάς μπορεί να συμβάλει με τη δωρεά του στην εκπλήρωση ευχών, λαμβάνοντας ως αναμνηστικό της προσφοράς σας το Αστέρι της Ευχής.
Με μήνυμα «Σε έχω στην καρδιά μου» και με το χαρακτηριστικό του μπλε χρώμα, το Αστέρι της Ευχής καλεί όλους εσάς να έχετε στην καρδιά σας τα παιδιά ευχής. Για πρώτη χρονιά μπορείτε να γράψετε τη δική σας ευχή από καρδιάς για τα παιδιά ευχής και να μας την αποστείλετε. Εμείς θα φροντίσουμε να φτάσουν όλες οι ευχές – καρδιές στα παιδιά μας για να αντλήσουν δύναμη για τον καθημερινό τους αγώνα.

Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ    να υιοθετήσουμε, να  δημιουργήσουμε και  να προβάλουμε  μηνύματα   παίζοντας και μαθαίνοντας   για  τον Εθελοντισμό  την Άθληση και τη Ζωή!

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

«ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ».

 «ΈΛΑ ΚΙ ΕΣΥ! ΔΩΣΕ  ΕΛΠΙΔΑ ! ΔΩΣΕ ΖΩΗ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!»

«ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΣΟ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ , ΟΣΟ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ».

 «ΚΑΘΟΡΙΖΩ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ».

 

Στο πλαίσιο των Δράσεων ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 | 19.00-20.30

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ

ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ

https://www.livemedia.gr/www-livemedia-gr-onassis-health-webinar-4

Πώς μπορούμε να συστήσουμε στα παιδιά με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο την καρδιά, τους πνεύμονες, τον νεφρό και τα άλλα όργανα του σώματος; Πώς μπορούμε να μοιραστούμε μαζί τους τη γνώση γύρω από τη δωρεά οργάνων;

Δύσκολα ερωτήματα γίνονται ευχάριστες ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7 έως 11 ετών, που περιλαμβάνεται τη σχολική σεζόν 2020/21 στις Δράσεις – Παρεμβάσεις και Προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού .

Γνωρίστε τους Οργανούληδες μέσα από ένα webinar ειδικά για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες Υγείας.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την επιστημονική αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Υπουργείου Υγείας, και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

 

ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΚΟΥΔΗΣ

ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΚΟΥΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *