001

7η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ,ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
-Στη μνήμη του Γιώργου Τσιμπίνη…

Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας και Παραλίμνης μέσα από το μάθημα της Φυσικής  Αγωγής  και την υλοποίηση  προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων: «Η συμμετοχή  του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας και Παραλίμνης  στην διαθεματική παρουσίαση  Καλών Πρακτικών προγραμμάτων ΙΕΠ ενισχύοντας τον Φυσικό/Σωματικό εγγραμματισμό7η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ,ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό/πολιτιστικό μέρος στον αγώνα  μνήμης  του βετεράνου άσου της ΑΕΛάρισας, Γιώργου Τσιμπίνη την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 στις 3:30 μ.μ στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών.

18192021

13ΑΕΛ

Ο Γιώργος  Τσιμπίνης αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΑΕΛ από το 1989-1996 και ήταν ένας αδαμάντινος χαρακτήρας και σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ήταν  καθηγητής Φυσικής Αγωγής, είχε πλούσιο έργο στα τμήματα υποδομής της Αναγέννησης Γιαννιτσών, με σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής με τα χρώματα της Αναγέννησης Γιαννιτσών και κορυφαία ποδοσφαιρική στιγμή του, την μεταγραφή του στην ΑΕΛ.

 

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Εικόνα1

11άδα των «βυσσινί» σε αγώνα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (σεζόν 1992-93), όπου ο Τσιμπίνης διακρίνεται στην κάτω σειρά, δεύτερος από αριστερά. Για την ιστορία η 11άδα είναι: (πάνω από αριστερά) Στόικα, Αλεξούλης, Νασιάκος, Γκαλίτσιος, Μιχαήλ, Ίσα και (κάτω από αριστερά) Μήλος+, Τσιμπίνης+, Τσουκάλης, Παπαντωνίου, Ντα Σίλβα.

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων Νέας Πέλλας και Παραλίμνης με τον υπεύθυνο προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, Μπαλάσκα Χρήστο

Δημιουργούν το μήνυμα :

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

Την ημέρα του αγώνα μνήμης οργανώνουν παράλληλα κοινωνική δραστηριότητα με τις  Εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών αποστέλλοντας την αίτηση και τα δείγματα στον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

 

10ΑΕΛ8ΑΕΛ12ΑΕΛ22

Βρίσκουν  την ευκαιρία εντός και εκτός σχολείου  να επαναλαμβάνουν ΜΗΝΥΜΑΤΑ  ανθρωπιάς , προσφοράς και αλληλεγγύης σε μαθητές , γονείς, συγγενείς και φίλους, προβάλλοντας τις ΑΞΙΕΣ της Άθλησης ως μέσω προάσπισης για την ΥΓΕΙΑ ,ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ  ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και την Ποιότητα της Ζωής.

15ΑΕΛ9ΑΕΛ1ΑΕΛ23

https://www.karatzova.com/2022/10/blog-post_158.html

https://www.youtube.com/shorts/rwvCg9s9inI

Στο περιβάλλον του Σχολείου:

χρησιμοποιούν  το παιχνίδι και την άσκηση ως αθλητικό , κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός υλοποιώντας το

 Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα IMPACT/ΑΘΛΟΣ:To ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Sport «IMPACT – IdentificationandMotivationofinactiveyouthwhomostlyneedPhysicalACTivity» είναι ένα διεθνές καινοτόμο πρόγραμμα, (Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής Δημοτικών- Γυμνασίων – Λυκείων 2022  (http://iep.edu.gr/el/nea-ps-provoli)
Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα:   IMPACΤ/ΑΘΛΟΣ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (2022-2023)Δίκτυο σχολικών μονάδων IMPACT/ΑΘΛΟΣ–(IMPACT: Identification and Motivation of inactive youth who mostly need physicalACTivity -Εντοπισμός και Παρακίνηση των υποκινητικών νέων που χρειάζονται περισσότερη συμμετοχή σε Φυσική Δραστηριότητα». )–Αειφόρα σχολεία και προαγωγή της δια βίου άσκησης για την Υγεία μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. 7η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ,ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ»

προβάλλουν τις Αθλητικές/ Ολυμπιακές Αξίες ως μέσω προάσπισης για την υγεία και τον Εθελοντισμό υλοποιώντας το

Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα «Ολυμπισμός σημαίνει ΠαίΖΩ με Ασφάλεια»
Θεματική: «Ζω  καλύτερα – Ευ
Ζην»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ -Ολυμπισμός σημαίνει παίΖΩ με ασφάλεια
Θεματική: «Ζω  καλύτερα – Ευ
Ζην» – Μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας
Υποενότητα: Αυτομέριμνα, Ασφάλεια και
Πρόληψη
(συνεργάζονται για την υλοποίησή του η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας
http://iep.edu.gr/el/psifiako-apothetirio/skill-labs/content/157-zo-kalytera-ev-zin
Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα: Εργαστήρια  Ολυμπισμού 2022-23 «Κέντρο Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας-Δια βίου Άσκησης-Άθλησης και Αναψυχής στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας»