Επιτραπέζια παιχνίδια.

Cluedo


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ταμπλό παιχνιδιού  6 χρωματιστά πιόνια,6 μινιατούρες  όπλο (σχοινί  σιδερένιος , σωλήνας, στιλέτο, γαλλικό κλειδί, κηροπήγιο και πιστόλι) 6 κάρτες υπόπτων, 6 κάρτες όπλων, 9 κάρτες δωματίων, 1 μπλοκ – σημειωματάριο για τον ντέντεκτιβ, 1 χαρτοφύλακας και 2 ζάρια.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

1.     Κάθε παίκτης επιλέγει ένα χρωματιστό πιόνι και το τοποθετεί στο ταμπλό του παιχνιδιού πάνω στο αντίστοιχο όνομα/σημείο αφετηρίας. Εάν οι παίκτες είναι λιγότερο από έξι, τοποθετήστε τα υπόλοιπα πιόνια στα αντίστοιχα σημεία αφετηρίας – ίσως, τελικά, να είναι μπλεγμένη στο έγκλημα και να πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της έπαυλης.

2.     Τοποθετήστε κάθε ένα από τα όπλα σε διαφορετικό δωμάτιο. Επιλέξτε έξι από τα εννέα δωμάτια.

3.     Τοποθετήστε τον άδειο χαρτοφύλακα στις σκάλες στο κέντρο του ταμπλό του παιχνιδιού.

4.     Ταξινομήστε τις κάρτες σε τρεις ομάδες: ύποπτοι, δωμάτια και όπλα. Ανακατέψτε τις κάρτες κάθε ομάδας χωριστά και τοποθετήστε τις κάρτες ανάποδα στο χώρο του παιχνιδιού. Στη συνέχεια – έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τις δει. Μετά πάρτε τις κάρτες που βρίσκονται πάνω και τις τοποθετούμε μέσα στο χαρτοφύλακα. Ο φάκελος τώρα περιέχει τις απαντήσεις των ερωτήσεων: Ποιος; Πού; Τι όπλο;

5.     Ανακατέψτε μαζί όλες τις υπόλοιπες κάρτες και στη συνέχεια μοιράστε τις ανάποδα, σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, γύρω στο τραπέζι. (Δεν πειράζει εάν κάποιοι παίκτες πάρουν περισσότερες κάρτες από κάποιους άλλους). Κοιτάξτε κρυφά τις κάρτες σας. Επειδή είναι στο χέρι σας, δεν μπορούν να είναι στο χαρτοφύλακα και δεν συμμετείχαν στο έγκλημα.

6.     Πάρτε ένα φύλλο από το σημειωματάριο του ντέντεκτιβ. Σιγουρευτείτε ότι κανείς δεν μπορεί να δει τις σημειώσεις σας και διαγράψτε τους υπόπτους, τα όπλα και τα δωμάτια που έχετε στα χέρια σας.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Πρώτη ξεκινά πάντοτε η δεσποινίς Φλόγα. Μετά, το παιχνίδι συνεχίζεται από τα δεξιά προς τα αριστερά. Όταν έρθει η σειρά σας, μετακινήστε το χρωματιστό πιόνι σας, είτε ρίχνοντας το ζάρι, είτε εάν είστε σε γωνιακό δωμάτιο, χρησιμοποιώντας ένα μυστικό πέρασμα. Προσπαθήστε να επισκέπτεστε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού σε κάθε γύρο για να κάνετε τις έρευνές σας.

ΝΙΚΗΤΗΣ

Εάν το κατηγορητήριό σας είναι απόλυτα σωστό και οι τρεις κάρτες που κατονομάσατε βρίσκονται στο φάκελο της υπόθεσης, έχετε λύσει την υπόθεση και είστε ο νικητής. Αποκαλύψτε και τις τρεις κάρτες για να τις δουν όλοι.

Ευδοξία.Μ. Μαθήτρια Ε΄ τάξης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

Μία σκέψη στο “Επιτραπέζια παιχνίδια.

  1. Φανταστικό site , άψογη ανάλυση οδηγιών το κουτί του παιχνιδιού μου δεν είχε οδηγίες και έτσι τα κατάλαβα από το τέλειο site σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *