Κυκλοφοριακή Αγωγή

Ποδήλατα

Με σύμμαχο τα χρώματα, τη μουσική, το ρυθμό και το τραγούδι, τα παιδιά διδάσκονται τη σωστή οδική συμπεριφορά στο αυτοκίνητο και το δρόμο.

Και  ο  πεζός  έχει  δικαιώματα

Το ημερολόγιο ενός ταλαιπωρημένου πεζού και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις καθημερινές του διαδρομές στην αυτοκινητούπολη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει όλες τις περιπτώσεις. Ποιος όμως τηρεί τους κανόνες;

“Ο  ΡΟΜΠΟΚΟΠ  ΠΑΕΙ  ΕΚΔΡΟΜΗ”

Κάντε κλικ στην εικόνα! Πηγή: 2ο Δημοτικ;o Σχολείο Ορχομενού / από το “Φωτόδεντρο”

 

Συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού στον Μαθητικό Διαγωνισμό: “Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα! (2019-2020)”

“Σε πέντε λεπτά θα είναι εκεί…

Κάντε κλικ στην εικόνα για να παρακολουθήσετε από το βίντεο από το Φωτόδεντρο I-CREATE !

“Το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργήθηκε με αφορμή ένα διεθνές διαγωνισμό για την Κυκλοφοριακή αγωγή στην Κρήτη την περίοδο 2019-2020.

Στο project, οι εκπαιδευτικοί στόχοι ήταν δύο. Από τη μία να εκπαιδευτούν τα παιδιά στις βασικές αρχές της κινηματογράφησης (η εκπαιδευτικός επιμορφώθηκε σχετικά για τον κινηματογραφικό γραμματισμό στην εκπαίδευση μέσω του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων) και ταυτόχρονα να μιλήσουμε με έναν πιο παιγνιώδη τρόπο για το φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων στο νομό Χανίων.

Αποφασίστηκε από κοινού με τα παιδιά να επικεντρωθούμε στα θανατηφόρα τροχαία των ανθρώπων που δουλεύουν ως διανομείς φαγητού στο νομό, λόγω δύο πρόσφατων περιστατικών. Μιλήσαμε για τις βασικές αρχές του κινηματογράφου, κάναμε βιωματικές δράσεις και παιχνίδια για τα είδη κιν/φικών πλάνων, το σενάριο, το storyboard και άλλα. Δημιουργήθηκε το σενάριο και το storybord από τους μαθητές.

Παράλληλα έγιναν κάποιες άλλες δράσεις όπως επίσκεψη ενός διανομέα φαγητού στην τάξη που μίλησε με τους μαθητές, καθώς και επίσκεψη σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Το τελευταίο μέρος του project ήταν η παραγωγή μιας ταινίας 4 λεπτών, στην οποία τα παιδιά βοήθησαν είτε ως βοηθοί σκηνοθέτη, είτε φτιάχνοντας τα πράγματα που χρειάζονταν για το γύρισμα της ταινίας, πχ, αφίσες, αντικείμενα.

Η ταινία κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό.

Η  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΩΣ  ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

δημιουργός: Αποστολίδου Γεσθημανή

Άσκηση συμπλήρωσης κενών για αξιολόγηση στη συμπεριφορά του ποδηλάτη

σε εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Κυκλοφορώ με ασφάλεια

Εκπαιδευτικό παιχνίδι στο οποίο οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν μια διαδρομή επιλέγοντας κάρτες. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί ατομικά ή σε ομάδες. Κάθε φορά οι παίκτες προχωρούν στη διαδρομή “ρίχνοντας” ένα εικονικό ζάρι και εάν σταθούν σε χρωματιστά πλαίσια μπορούν να επιλέξουν κάρτες που περιγράφουν καλές και κακές συνήθειες σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Πηγή: http://photodentro.edu.gr/photodentro/kok-game_v1.0_pidx0057499/story_html5.html